bakdax
2012-04-19 / 19:58:19
kladdkaka/muffins utan ägg ( sonen är ägg allergiker)


2,5 dl | socker |
50 gram | margarin eller smör |
2,5 dl | vetemjöl |
1 tsk | bapulver |
1 tsk | vaniljsocker |
4 msk | kakao |
1 krm | salt |
1,5 dl | mjölk |
GÖR SÅ HÄR
- Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att blanda socker och bakfett poröst tillsammans med en msk av mjölken.
- Blanda sedan alla de torra ingridienserna i en annan skål/bunke.
- Sedan blandar du växelvis resterande mjölk och de torra ingridienserna med det porösa sockret och bakfettet. Blanda ordentligt, i ca 2 min.
- beroende på om du ska göra kaka eller muffins häller du nu i smeten i formen. Ställ sedan in de i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Kalasgott!
/AnastaZia
Kommentarer!